28 Aralık 2010 Salı

"Sen gelsen Yeter"

Bir dağbaşı yalnızlığı yaşıyorum yeniden.,Dağbaşı yalnızlığı ölümden beter.Hiç kimse aramasa sormasa beni Sen gelsen yeter.Huzur ellerinin güzelliğidir.Gözlerin karşımda mutluluk denizi.Her sabah soframızda ekmeğimizi Sen bölsen yeter..Yüreğim seninle yaylalar kadar serin Ne bir çizgi hasret, ne bir nokta gamYayla dumanı gibi gözlerime her akşamSen dolsan yeter.Bende çaresizlik sonsuz kördüğüm.Bende sabır sende naz..Gündüzünden vazgeçtim düşümde biraz Bir yüz görümlüğü sen olsan yeter..Duymasa da hiç kimse şâir gönlümün,Sende karar kıldığını...Ve içimin şerha şerha yarıldığını,Sen bilsen yeter..Bir gün duysan bittiğimi, tükendiğimi..Çıkıp gelsen uzaklardan korkulu ürkek.Bir incecik dal gibi üzerime titreyerek,Eğilsen yeter...........

1 yorum:

  1. Bir dağ başı yalnızlığı yaşıyordum ne güzel. Uzun bir yoldan tedariksiz bir yolcu durdu yanıbaşımda. Bölüştük ekmeğimizi bölüştükçe büyüdü sevdamız.
    Ama yolcu yolunda gerekiyordu. Bu sofradan payına düşeni aldı ve gitmesi gerekiyordu. Yollar üzerimden geçer bilirim. Ne kadar aşılması zor hendeklidir o yollar. Ama yolcu girmeden bilemez bu yolları. Anlatmakla olmaz gidilmesi gerekir yolların. Yolcu düşer yoluna. Dağ başında yalnızlık bozulmuştur. Sevdalar kalmıştır yüreğimizde. Güneş hep geç kalır randevusuna doğmak bilmez. Geceler uzar karanlıklar çöker yalnızlığın içine. Aksi bir öksürük alır içindeki sevdaları boşaltmaya yetmez o da. Geceler uzundur artık gündüzler anlamsız. Ay ışığında beslenir sevdalar güneş çıkarır gün yüzüne. Güneşe düşman kesilmek anlamsız. yolcu gelir,yalnızlık biter. Yolcu gider, sevda büyür.

    YanıtlaSil